De Big Five

 De Big 5 zien op safari

'En..., hebben julie de big 5 gezien ?' , misschien wel de meest gestelde vraag aan mensen die een safarireis gemaakt hebben. Vroeger waren dit de meest gewilde dieren voor jagers op groot wild in Afrika. Nu gelden de leeuw,  luipaard, buffel, neushoorn en olifant als het summum voor de met camera's behangen toerist. 



Wij bij Our Wild India snappen die hype niet zo: er is zo veel meer te zien tijdens een natuurreis.  Is een hyena niet interessant ? Of een mangoest ? Honderden aalscholvers die samen met pelikanen een school vissen opdrijven in een poel ? Een groep herten die onder de bomen de restanten oppeuzelen van de oogst van de apen boven hen ?

Nieuwe webstory

In onze nieuwe webstory 'De Big Five' spelen we met dit thema. Na 5 tellen we gewoon door naar nummer 6, de tijger. Die zie je niet in Afrika,  behalve dan in wat opgeleukte safariparken. En verder met herten en antilopen en nog een berg aan ander wildlife wat het zo mooi maakt om een natuurreis met ons te maken.




Als dan iemand u de vraag stelt En..., hebben julie de big 5 gezien ?' dan is het antwoord : 'We hebben zoveel moois gezien. Kijk hier eens naar: felblauwe krabbetjes zo groot als navel van mijn pink en hoor dit gezang eens van de hoelok gibbons !'

'En ja er waren ook grote groepen olifanten, en neushoorns en.....'

Reacties

Populaire posts