De beste plek om olifanten te zien

Manas National Park: één van de beste plaatsen om wilde olifanten te spotten.

Er zijn maar weinig dingen zo indrukwekkend als te worden omgeven door een grote groep olifanten. Een hoogtepunt tijdens onze natuurreis door noordoost India is dan ook een bezoek aan Manas National Park in het noorden van Assam. Hier verzamelen zich tegen de avond olifantenfamilies op een open plek in het bos om zich tegoed te doen aan de door rangers geplaatste zoutpotten. Het zout is van groot belang voor het welzijn van de dieren. Tevens wordt zo voorkomen dat ze op nabijgelegen akkers op zoek gaan naar voedsel.

De beste plek om olifanten te zien

Manas grenst aan het grote Royal Manas National Park in Bhutan. Na een moeilijke periode waarin terroristische groeperingen zich hier schuilhielden en het gebied volledig beroofden van al het wildlife is Manas nu weer hard op weg om een topbestemming te worden voor een safarireis.

Dankzij inspanningen van The Wildlife Trust of India en het International Fund for Animal Welfare herstellen de populaties wilde dieren zich. Zo leven er weer een kleine 50 indische neushoorns in het gebied afkomstig uit Pobitora Wildlife Sanctuary  en Kaziranga National Park.



Op onze website vindt u meer informatie over Manas National Park.



Reacties

Populaire posts