De mooiste foto's van Aziatische/Indische Olifanten

Aziatische of Indische Olifanten

Olifanten, we zijn er dol op. Tijdens onze rondreizen komen we er altijd wel wat tegen. Het liefst in het wild natuurlijk. De Aziatische Olifant komt voor in onder andere Thailand en Sri Lanka waar je goede mogelijkheden hebt om deze dieren te zien.

Van de Indische Olifant, een ondersoort van de Aziatische Olifant, lopen er een goede 27.000 rond in India. Wij kennen de beste plaatsen om olifanten te zien in India. In deze blog laten we een paar van onze mooiste foto's zien.

Manas National Park

Tegen de avond verzamelen grote groepen olifanten zich bij een post van het Forest Department. De rangers hebben in de stompen van omgezaagde bomen zoutpotten gecreƫerd. De olifanten doen zich te goed aan het voor hen onontbeerlijke mineraal. Op een bepaald moment waren we volledig omcirkeld door enige tientallen Indische Olifanten

Aziatische Olifanten
Aziatische Olifanten in Manas N.P.

De volwassen dieren van de olifantenfamilie verliezen het kleinste lid geen seconde uit het oog. Toch weet het jong even te ontsnappen aan de aandacht. Geschrokken van de eigen daadkracht zoekt het kleintje snel weer de bescherming van moeder.


Indische Olifanten in Manas N.P.
Indische Olifanten in Manas N.P.

Kaziranga National Park


Een olifant met jong steekt voor ons het pad over in Kaziranga N.P. Dit Unesco Werelderfgoed staat vooral bekend vanwege de grote populatie Indische Neushoorns maar het reservaat herbergt een enorme verscheidenheid aan wildlife waaronder een behoorlijk aantal Indische Olifanten. Geen rondreis door India's noordoosten is compleet zonder een paar dagen safari in dit prachtige gebied.

Indische Olifanten in Kaziranga N.P.
Indische Olifanten in Kaziranga N.P.

Het is bijna zonsondergang wat betekent dat we Kaziranga moeten verlaten. Plots verschijnt een olifantenfamilie op het pad. Als op commando vormen ze een cirkel waarmee ze de weg blokkeren. Minutenlang houden de dieren ons zo tegen. Ze beschermen het kleinste lid van de groep. Als je goed kijkt kun je het kleine slurfje nog net zien naast de jonge olifant rechts.


Indische Olifanten in Kaziranga N.P.
Indische Olifanten in Kaziranga N.P.

Elke keer weer verbazen wij ons erover hoe stil olifanten kunnen zijn. We zitten geconcentreerd naar de andere kant van de weg te kijken; er zijn aanwijzingen dat daar een Bengaalse Tijger zich schuil zou houden. Achter ons horen we wat geritsel in het struikgewas, het blijkt een groep olifanten te zijn die op een paar meter afstand van ons passeert.


Indische Olifanten in Kaziranga N.P.
Indische Olifanten in Kaziranga N.P.


Orang National Park


Orang N.P. wordt ook wel Mini Kazi genoemd; zowel landschappelijk als qua wildlife is het het evenbeeld van het veel grotere, en bekendere, Kaziranga. Voordeel van deze onbekendheid  is dat je vaak dit park voor jezelf alleen hebt. Er leeft maar een kleine groep wilde olifanten in dit reservaat. Wij hadden het geluk een groep te spotten in het frisse groen aan het begin van de moesson.


Indische Olifanten in Orang N.P.
Indische Olifanten in Orang N.P.


Pobitora Wildlife Sanctuary


Het liefst zien wij olifanten in het wild. Niet in een olifantenweeshuis of olifantenopvang. En zeker niet in de toeristenindustrie voor ritten en ander entertainment. Toch hier een foto van olifanten in gevangenschap. Forest rangers in bijna alle beschermde natuurgebieden maken gebruik van gedomesticeerde olifanten. De dieren maken het mogelijk om op plaatsen te komen die anders onbereikbaar zouden zijn. Hierdoor spelen zij een essentiƫle rol in het onderhoud van de reservaten en de strijd tegen stropers. Hier worden de olifanten gebaad in Pobitora Wildlife Sanctuary, de beste plek om Indische Neushoorns te zien.


Forest Department Olifanten in Pobitora W.L.S.
Forest Department Olifanten in Pobitora W.L.S.


Meer foto's zien ? Bezoek onze fotogalerij.

Reacties

Populaire posts