Tijgersafari in India

 Tijgersafari in India


Op onze site is een nieuwe web story te bekijken; in dit visuele verhaal nemen wij u mee naar 4 nationale parken in India op zoek naar tijgers.

Als eerste komt Bandhavgarh National Park aan bod. Dit tijgerpark geldt al jaren als één van de beste plekken om tijgers te spotten tijdens een natuurreis naar India. Na een eerste glimp van een vrouwtjestijger hebben we in de vroege ochtend een prachtige sighting van een jong mannetje. De tijger gromt, krabt aan een boom en steekt vlak voor ons het pad over.


Tijgersafari in Bandhavgarh

Vervolgens gaan we naar Sariska National Park in Rajasthan. Hier wacht ons een enorme verrassing: het allereerste dier wat we in dit natuurreservaat zien is een tijger. De camera is nog geeneens uit de tas als we tijgerin ST-9 spotten in het spaarzame ochtendlicht. We kunnen nog net wat foto's maken terwijl ze achter een heuveltje verdwijnt waar ze de dag ervoor een prooi gedood heeft.


De tijger houdt zich verder verborgen maar wij genieten van de vele herten, apen en nijlgaus (antilopen) en meer wilde pauwen dan we voor mogelijk hielden te zien.

Tijgersafari in India

Na het droge Rajasthan bezoeken we het overweldigend groene Assam. Hier komen het wereldberoemde Unesco Werelderfgoed Kaziranga National Park en het minstens zo mooie, maar vrijwel niet bezochte, Orang National Park aan bod.

Beide natuurgebieden behoren tot de beste plekken om Indische neushoorns te zien, daarnaast zwerven hier grote kuddes olifanten rond en telt Kaziranga de grootste populatie wilde waterbuffels ter wereld.

Kazi en Orang hebben samen de hoogste tijgerdichtheid van India. Dat wil niet zeggen dat de dieren zich makkelijk laten zien; ze kunnen zich perfect verbergen in het hoge olifantengras. Dankzij onze uitstekende gidsen krijgen we toch ook hier meerder bengaalse tijgers voor de lens.


Tijgerreis India

Klik op de link Tijgersafari in India om deze web story te bekijken.




Reacties

Populaire posts